IT Tanácsadás, Rendszergazda szolgáltatás - Mit csinál a rendszergazda?
Rendszergazda, IT tanácsadás
  • Balance 2000 Kft. |
  • 2230 Gyömrő, Darányi utca 65. |
  • +36 30 9906 193

Mit csinál a rendszergazda?


De mit tesz egy rendszergazda?

 

Álkérdésnek tűnik, de nem az, mert sokan, sokfélét gondolnak arról, hogy mi a rendszergazda feladata, milyen segítséget leehet tőle kérni, mettől meddig terjed a tudása, és mit bízhatsz rá?

Pontokba szedjük és meg is magyarázzuk, hogy (a mi) külsős rendszergazdánk miben tud neked segíteni. (Mert lehet, hogy neked elég egy külsős rendszergazda is: ki fog derülni hamarosan)

-  naprakészen tartja a gépek és szerverek frissítéseit, ami azért jó mert nem neked kell az új verziók frissítésére figyelni és nem a te feladatod az, hogy az hibamentesen frissüljön.

-   megtervezi és üzemelteti a mentési rendszert, ami azért fontos, hogy lehetőleg soha egyetlen adatod se vesszen el.

-    felügyeli és teszteli a mentések elkészülését és hibátlanságát, valamint helyreállíthatóságát. Senkinek nem hiányzik az, hogy örökre eltűnjenek a gépekről fontos, pótolhatatlan adatok.

-    megtervezi és beállítja a hálózatot, valamint üzemelteti a hálózati eszközöket. Minél bonyolultabb a hálózatod, annál nehezebb átlátni a működését, és annál nehezebb hibamentesen összekapcsolni a különböző eszközöket.

-    megtervezi és üzemelteti a WIFI hálózatot (céges és vendég), azaz mindig, mindenhol erős wifi jeled lesz, és csak az tud majd kapcsolódni, akinek joga lesz hozzá.

-    figyel a vírusírtó szoftverek naprakészségére, amivel megvédi a gépeidet, az adataidat a kártékony támadóktól.

-    karbantartja és felügyeli a szerverek működését, ezért a teljes hálózatod hibamentesen megy majd

-    karbantartja és felügyeli a tűzfalat ezzel is megvédi a rendszert, az eszközeidet.

-    karbantartja és felügyeli a desktopok működését;

-    szoftvereket telepít és üzemeltet a kliensgépeken: ezzel pedig sok időt spórol meg neked, miközben minden programot úgy tesz fel, hogy biztosan hibamentesen működik

-    gyorsan és hatékonyan megoldja a bejelentett hibákat (távolról vagy a helyszínen) emiatt ha van is hiba, az hamar elhárul

-    dokumentálja a rendszereket és a módosításokat;

-    támogatja a felhasználók napi munkáját;

-    üzemelteti és kialakítja a hozzáféréseket a céges rendszerekhez (ugye ti sem szeretnétek, ha mindenki mindent látna a hálózati meghajtón? Igen még a fizetési papírjaidat is.);

-    rendszergazdai naplót/hibakezelő rendszert üzemeltet, amiben kezeli a bejelentéseket, dokumentálja az előforduló hibákat és azok megoldását.

 

Ezért jó választás a külsős rendszergazda

Bár mindenki szereti a polihisztorokat, és valóban sokan vannak, akik szerteágazó tudással rendelkeznek, de ha egy külsős céget (például minket) bízol meg azzal, hogy a rendszergazdád legyünk, akkor nálunk nem egy embert kapsz, hanem egy csapatot.

A csapatnak pedig megszámlálhatatlanul sok előnye van.

A legfontosabb az, hogy mi mindig elérhetőek vagyunk. Nem megyünk el egyszerre 2 hét szabadságra. Aztán az is előny, hogy szakemberekkel dolgozunk: nem valakivel, aki mindenhez (is) ért kicsit, hanem az adott területhez értő kollégát küldünk ki ha gond van.

Cégként működünk, rendszerünk van, mindent dokumentálunk, minden visszakereshető. De a legjobb talán az, hogy egyedi rendszerállapot figyelő alkalmazásunk van. Ennek a segítségével, monitorozzuk a céged rendszerének állapotát, így a hibák jelentős részét még kialakulásuk előtt észrevesszük, és az elhárításukról gondoskodjunk anélkül, hogy rendszereid megállnának vagy a napi munkavégzésben hátráltatnának.

 

Amit nem csinál a rendszergazda

Azt már tudjuk, hogy mit csinál a rendszergazda, beszéljük meg, hogy mit nem csinálunk.

1: Nem kezeljük a programjaidat. Tényleg nem. Lehet, hogy értünk a Word-höz, a Photoshophoz, és ha nagyon kellene akkor számlákat is kiállítanánk neked, de ez nem a mi dolgunk, ezt ne várd el tőlünk. Rengeteg partnerünk van minden részfeladatra tudunk szakembert, szívesen segítünk nektek egymásra találni.

2: Céges számlázó, CRM, ERP, raktárkezelő, vállalatirányítási szoftverek belső használatában nem tudunk segíteni, de abban, hogy a szoftver hibátlanul működjön, abban igen.

3: Kértek már tőlünk marketingtanácsot, Ads tanácsot, volt cég, aki azt szerette volna, hogy véleményezzük a megírt szövegét, a kimenő leveleit: ezek mind mind megtisztelő feladatok, de nem a mi asztalunk. Szívesen ajánlunk mindenhez partnercéget, szövegírót, de nem tudunk és nem akarunk „beleszólni” a céged napi ügymenetébe, mert nem a mi asztalunk.

 

Viszont szívesen lennénk a rendszergazdád: kattints, és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérje ajánlatunkat


Ellenőrző kód: négy
(kérjük, számmal írja be)